SPOZNAJTE DRAGE KAMNE

in postopke za njihovo obdelavo

KNJIGA “Dragi in okrasni kamni z osnovami brušenja kabošonov”.

Na Visokošolskem središču Sežana nudimo študentom višje šole orodje in pogoje za brušenje kabošonov. Za še boljše spoznanje tega področje smo izdali tudi knjigo dr. Mihe Jerška z naslovom “Dragi in okrasni kamni z osnovami brušenja kabošonov”.
Avtor dr. Miha Jeršek je kustos v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, visokošolski učitelj ter predavatelj na Višji strokovni šoli v Sežani pri predmetu Poldragi kamni (program oblikovanja kamna).

Knjiga obsega poglavja Dragi in okrasni kamni, Kristali, Minerali, Brušenje kabošonov in Opisna gemologija. V knjigi je strnjeno znanje s področij mineralogije, gemologije, geologije, vključenih je 500 fotografij in skic.

“Ob rojstvu Višje strokovne šole v Sežani, ki vodi v svet oblikovanja kamna, kovine s polimeri in fotografije z videom, se je svet razprl; ne le za velika kamnita dela, temveč tudi za drobne minerale. Nezanimivi kamenčki in kremenovi gomolji so postali v rokah študentk in študentov, pod mentorstvom dr. Mihe Jerška, razkošno lepi in zanimivi. Spretne roke so razkrile, kar je bilo prej očem neopazno, sramežljivo skrito. Iz brezobličnega in brezizraznega, se je s trudom in spretnostjo, rodilo novo, bogato, lepo, vznemirjajoče.
Da bi študenti in drugi, ki jih zanima geologija, kamnine in vse, kar lahko iz njih z znanjem in spretnostjo izvleče na majhnih žagah in brusilnih strojih, smo se odločili za izdajo učbenika.
Prvi učbenik v slovenščini, ki pelje v svet brušenja žlahtnih in okrasnih kamnov, je znanilec odpiranja poti v poklic in stroko, ki je v Sloveniji le še brlela. Uspešni diplomanti ji bodo vkresnili nov žar.” Iz spremne besede Danijela Božiča.
Knjigo lahko naročite z naročilnico!