SPOZNAJTE DRAGE KAMNE

in postopke za njihovo obdelavo

KNJIGA “Dragi in okrasni kamni z osnovami brušenja kabošonov”.

Na Izobraževalno razvojnem središču nudimo študentom višje šole orodje in pogoje za brušenje kabošonov. Za  še boljše spoznanje tega področje smo izdali tudi knjigo  dr. Mihe Jerška z naslovom “Dragi in okrasni kamni z osnovami brušenja kabošonov”.
Avtor dr. Miha Jeršek je kustos v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, visokošolski učitelj ter predavatelj na Višji strokovni šoli v Sežani pri predmetu Poldragi kamni (program oblikovanja kamna).

Knjiga obsega poglavja Dragi in okrasni kamni, Kristali, Minerali, Brušenje kabošonov in Opisna gemologija.  V knjigi je strnjeno znanje s področij mineralogije, gemologije, geologije, vključenih je 500 fotografij in skic.

Dr. Miha Jeršek, kustos v Prirodoslovnem muzeju Slovenije z monografijo Dragi in okrasni kamni z osnovami brušenja kabošonov dokazuje, da se v Sloveniji veča gemološko znanje. Pričujoča monografija obnavlja in dopolnjuje podatke o najpomembnejših dragih kamnim in kamninah. Avtor je izbral tiste primerke, ki so med ljubitelji in kupci dragih kamnov najbolj iskani, potem tiste, ki jih najdemo v Sloveniji, čeprav nimajo velike gomološke vrednosti, so pa edinstveni zaradi svoje geološke zgodovine in zato iskani med zbiratelji minerelov. Monografije je tako namenjena tudi zbirateljem mineralov, da bodo znali vrednotiti primerke v svojih zbirkah.
Iz spremne besede prof. dr. Brede Mirtič
Od 1. junija 2017 lahko knjigo naročite po novi znižani ceni (17€). Za naročila nam pišite na info@inkubator.si