POLEG ŠTUDIJA

Skrbimo za dobre pogoje

INFORMACIJE ZA ŠTUDENTE

V Sežani poteka višješolski študij Oblikovanje materialov – kamen in Fotografija / video, ki ju izvaja Višja strokovna šola ŠC Srečka Kosovela Sežana. Naloga Visokošolskega središča Sežana je zagotavljati študentom dobre pogoje za študij v Sežani. Študentom je na voljo subvencionirana študentska prehrana, namestitve pri zasebnikih (subvencije za namestitve so na voljo le za študente visokošolskega študija) in študijska literatura v Kosovelovi knjižnici.
V prostorih Visokošolskega središča Sežana je za študij in samostojno delo na razpolago študentska soba, po vseh prostorih pa brezžični dostop do interneta. Več o študiju lahko izveste na spletni strani Višje strokovne šole Sežana.

SUBVENCIONIRANA ŠTUDENTSKA PREHRANA

Točka za nakup bonov za subvencionirano študentsko prehrano in infotočka sta na voljo v prostorih Visokošolskega središča Sežana v pritličju ob ponedeljkih in sredah od 10. do 12. ure. Infotočko lahko kontaktirate tudi po elektronski pošti:

V Sežani so trije ponudniki subvencionirane študentske prehrane , ki študentom omogočajo vsaj en topel obrok na dan:

Gostilna in pizzeria Zepelin (Ulica 1. maja 5, Sežana)
Pizzeria in špageterija Cavallino (Partizanska cesta 25, Sežana)
Pizzeria in špageteija Cavallino-DOSTAVA
Gostilna Spark (ob zgradbi Visokošolskega središča Sežana, Partizanska cesta 82, Sežana)

Tedenski menuji in cenik so študentom na voljo na spletu.

Več informacij o subvencionirani študentski prehrani si lahko preberete na spletni strani ŠOUP-a.

ŠTUDENTSKE NASTANITVE

Študentke in študentje, ki se odločite za študij v Sežani, imate v času študija možnost bivanja pri zasebnikih. Seznam ležišč pri zasebnikih in vse potrebne informacije o razpoložljivih namestitvah dobite v Visokošolskem središču Sežana preko . Študentje višjih šol do subvencij za namestitve v skladu z zakonskimi določili niso upravičeni.

KNJIŽNICA

Strokovno knjižnično gradivoje študentom na razpolago v Kosovelovi knjižnici Sežana, kjer je posebej označena zbirka gradiva za študijske smeri v Sežani.  Knjižnica je vključena v sistem vzajemne katalogizacije COBISS, zato je mogoč dostop do informacijskega sistema prek spletnega brskalnika, z medknjižnično izposojo pa si lahko zagotovite gradivo iz drugih slovenskih knjižnic, ki so vključene v isti računalniški sistem.

Knjižnica ima za študij na voljo časopisno čitalnico (z več kot stotridesetimi domačimi in tujimi časniki, revijami in časopisi) in študijsko čitalnico (skupaj 50 sedežev) ter več računalnikov z dostopom do svetovnega spleta in možnostjo večmedijskega učenja tujih jezikov. Več informacij lahko dobite na spletni strani knjižnice.

Kosovelova knjižnica Sežana
Naslov: Ulica Mirka Pirca 1, 6210 Sežana
Izposoja: 05 731 0034
Spletna stran: http://www.sez.sik.si , elektronski naslov:

Urnik: ponedeljek–petek 7.00–18.00, sobota 8.00–13.00